Historische Motorenshow Appingedam
Home, u bent hier al. Nieuws Aanmelden foto video links
Ga naar het Appingedammer Bronsmotorenmuseum

Historische Motorenshow Appingedam.


10 februari 2016.
Geachte exposant / marktkraamhouder, donateur en bezoeker.

De Stichting Appingedammer BronsMotoren Museum informeert u bij deze dat de Stichting per 30 april 2016 de oude Bronsmotorenfabriek moet hebben verlaten.
De rechter heeft zo beslist, de huur is opgezegd en wij zijn dus nu genoodzaakt om een andere locatie te zoeken. Een locatie die nooit meer het gevoel zal geven dat we hadden in de oude fabriek waar alles begon en waar de motoren zijn ontworpen en gemaakt.
Wij zijn dus naarstig op zoek naar een geschikte locatie in de omgeving van Appingedam/Delfzijl.
Op dit moment is er overleg gaande om een Historische Motorenshow te houden tijdens Delfsail aan de Damsterkade. Binnenkort zal dit wel duidelijker gaan worden en we hopen dan ook dat er weer veel van onze oude exposanten hierbij aanwezig willen zijn.
Als publiek bent u natuurlijk ook van harte welkom.....29 juni t/m 3 juli in Delfzijl.

Hopelijk tot ziens bij de volgende Historische Motoren Show in Delfzijl.

Wie holt de kop der veur!


17 juni 2015.
Geachte exposant / marktkraamhouder, donateur en bezoeker.

De Stichting Appingedammer BronsMotoren Museum informeert u bij deze dat de Stichting ernstige tegenwind ondervindt bij haar publieksactiviteiten.
Sinds augustus 2014 heeft de Stichting liefst vijf keer in kort geding tegenover de verhuurder van het pand gestaan en is even zo vele keren in het gelijk gesteld. Ondertussen is de huur opgezegd, zijn de dakbedekking, ramen en deuren deels verwijderd in het kader van een grondige renovatie van het pand. Een renovatie welke volgens de verhuurder 6 9 maanden zal vergen. Een lokaal bouwbedrijf meent dat dit geen maanden maar slechts werkdagen moet zijn. Sinds er begin maart een aanvang met de werkzaamheden is gemaakt liggen de werkzaamheden van de zijde van de verhuurder nagenoeg stil.
Er wordt geen vooruitgang aan de log gemeten.
Op last van de gemeente Appingedam heeft er een bouwkundige inspectie plaatsgevonden. De voorlopige conclusie is dat dit het langst durende bouwproject in de gemeente Appingedam is maar tevens dat het gebouw er nog wel honderd jaar zal staan.
Het is namelijk bijzonder deugdelijk gebouwd.
De staalconstructie is immers door Brons zelf gemaakt.
En u weet hoe lang de motoren van Jan Brons meegaan. . .
En, zou het pand van deze timmerman / motorenbouwer dan plotseling instorten?

Gezien alle perikelen weigert de gemeente dan ook een evenementenvergunning af te geven, zodat het bestuur moest besluiten, althans in 2015, gn Historische Motorenshow te organiseren.
We realiseren ons dat dit, zowel voor u, als ook de bezoekers en de inwoners van de gemeente Appingedam een grote teleurstelling zal zijn.
Uiteraard is het museum, ook nu, normaal geopend en bent u van harte welkom.

Hopelijk tot ziens bij toekomstige Historische Motoren Shows.

Wie holt de kop der veur!

Februari 2014. Dit is de website voor de Historische Motorenshow Appingedam.
Deze site is bedoeld als verlengstuk van de stichting "Appingedammer Bronsmotorenmuseum", puur om meer info te kunnen geven over ons jaarlijks evenement.
Beide internetsites worden dan ook onderling zo veel mogelijk aan elkaar gelinkt!


historische motorenshow 2014
Volg de Bronsgroep op Facebook Volg de Bronsgroep op Facebook

Blijf op de hoogte op bronsgebied en wordt lid.

lijntje
Jan Brons
URL = http://www.motorenshow.nl
Stichting Appingedammer Bronsmotorenmuseum
Farmsumerweg 43A, 9902BL Appingedam

voor vragen of opmerkingen
Mob. 06 53150661 of info@bronsstichting.nl
de oude fabriek
Deze internetsite is een onderdeel van Stichting Appingedammer Bronsmotorenmuseum.- http://www.bronsstichting.nl


Ad Langelaar- www.bronsmotor.com

De site www.bronsstichting.nl heeft de volgende belangrijke kernwoorden:de Appingedammer bronsstichting zet zich in voor het behoud van de bronsmotorenfabriek en de vele bronsmotoren die er nog zijn, De bronsmotor is met zijn verstuiverbakje eenvoudiger dan de dieselmotor en werd gebruikt als stationaire motor en scheepsmotor in de kustvaart, binnenvaart , industrie maar ook in gemalen. Dit historisch erfgoed willen we goed bewaren en daaraom hebben we een bronsmuseum in de oude bronsmotorenfabriek opgericht. Het bronsmotorenmuseum begint al een echt museum te worden in Appingedam, langzaam komen er meer stationair en scheepsmotoren binnen die draaiende gemaakt worden. Ook zijn er activiteiten in de vorm van open dagen, motorenshow en motorendagen waarbij u ook het behoud van de bronsmotor kunt steunen door donateur te worden of door funartikelen zoals speldjes, boeken, vlaggen, wimpels of zelfs brons groene verf kunt kopen. Dit alles voor het behoud van de bronsmotor, bezoek ons museum , winkel en bronsarchief dus eens. De site www.motorenshow.nl is een onderdeel van www.bronsstichting.nl en heeft als doel om info te geven over het jaarlijkse grote motorenevenement in Appingedam. De Historische Motorenshow Appingedam is een jaarlijks terugkerende activiteit bij de bronsmotorenfabriek te Appingedam. Lees hier hoe u kunt inschrijven en bekijk de foto's van de vorige show.